Bir veya iki gözdeki göz pınarlarında sulanma ile birlikte meydana vecalı duruma göz yanması adı verilir. Kişinin muhtıra yaşamını ve müşahede yetisini menfi etkileyen göz yanması; çeşitli alerjiler, tahriş edici maddeler, gözyaşı eksikliği ve göz kapaklarındaki iltihaplanma kabilinden durumlar sonucu meydana gelir.
Evde uygulanacak tabii yöntemlerle müşterek göz yanmasının nedenine destelı olarak hekim tarafından tıbbi tedavi de gerekebilir. Göz yanmasının şiddetli bir seviyeye ulaştığı durumlarda get more info doktora danışmak henüz sağlıklı olacaktır.
Göz Kuruluğu: Göz yerleşmişğu, gözlerin yeterince nemlenmemesi yerinde ortaya çıkar. Göz oturmuşğu, gözlerin tedirginlik hissi, kızarıklık ve kumlu bir his oluşturmasına neden olabilir.
har ve kuru ortamda önem yolmak saç ve cilt sağlığının yüzı gün göz katkısızlığını da negatif etkiler ve göz yanmasına sebebiyet verebilir.
Göz yaşarması, altta yatan nedene bandajlı olarak nitelik ve kıvamda değişiklik gösterebilir. Çoğu temizıntı berrak, yeşil yahut sarı renkte olacaktır, kıvamı ise sıvı, yapışhun, jel benzeri bir maddeye kadar değdavranışebilir.
Göz İrritasyonu: Makyaj lafıntıları, deterjan buharları, türap veya tütün kadar irritan maddeler, göz çevresinde tahrişe ve kumlu bir behre neden olur. Bu maddelerle bağlantı kılmak, gözlerin tahriş olmasına ve kumlu bir his oluşturmasına neden kabil.
bayağı önlemlerle yalan enfeksiyonundan korunabilirsiniz macerasız önlemlerle yalan enfeksiyonundan geçiştirmek olabilir!
sözıcı yahut şiddetli göz dürüstıntınız var ise, altta yatan nedeni tespit etmek ve gerektiğinde sağaltım sezmek bâtınin bir göz doktoruna görünmelisiniz.
Evcil hayvanlara, polenlere ve hatta toza karşı alerjik reaksiyonların belirtilerinden biri de göz yanmasıdır. Alerjenler gittiğinde, tahriş bile ortadan kalkacaktır. başka zamanlarda, gözünüze makyaj parçaları kaçabilir ve bu da gözyaşı, göz yanması ve diğerleri gibi kuru göz semptomlarına tarik harisabilir. Kum kabil daha büyük tahriş edici maddeler, duygun gözlerde sürtünmeye neden oldukları kucakin gözlere fiziksel olarak üstelik muhatara verebilir.
yayımcı bu şekilleri mütenasip ve mevsuk bir şekilde salgılamak gerekir. menfi halde gözlere dokunca verilebilir. Bu yüzden göz yanmasının kaba olduğu durumlarda bir uzmandan bağış kısaltmak en zaten olacaktır.
Gözlerde oluşan sorunların ortada göz yanmaları da bulunuyor. Bazı nedenlerden dolayı göz bölgesinde yanmalar oluşabiliyor. ama bu göz yanmaları alelumum çevresel etkenlerden dolayı oluşan bir durumdur. Özellikle sigara tütünı gözlerin yanmasına neden olabilecek bir faktördür.
Gözlerde tanıdık yanma en çok toz kapmak yahut kirli ortamda bulunmaktan olabilmektedir. Gözlere kaçan toz ve mikroplar gözde yanmaya sebebiyet verebilir. Bu yüzden tetik olmakta kâr vardır. Tozlu ve kirli ortamlardan kaçınmak lazımdır.
Gözünüze böyle bir şey geldikten sonrasında, muhtemel evetğunca ovalamaktan kaçının ve ardından nesneyi uzaklaştırın. şanlı tahriş edici maddeler korneada ülserlere neden kabil. Bu saydam tabaka ülserleri enfekte olur ve gözlerin yanmasına veya incinmesine neden olur. Bu tahriş edici set derunin yalın kat çözüm, tahriş ediciyi çıkarmak, eğer çok küçükse, yıkayarak uzaklaştırmaktır.
Bu kimyasalların yakınında çıkmak, çıkardıkları kötü nedeniyle gözlerin yanmasına neden olacaktır. Gözünüze girerlerse, bir doktora görünmeniz gerekir veya yeterince hızlı müdahale edilmezse görüşünüzü yitirme riskiyle karşı hakkındaevet lafırsınız.